Maksuz Med u saću kutija

 7.84 13.44

  • Saće sa medom pomaže u borbi protiv infekcija i djeluje povolino na zdravlje srca. Ističe se u očuvanju i poboljšanju funkcija jetre.
  • Doprinosi se takođe i dezinfekciji usne duplje, smanjuje se pojava karijesa, čiste se zubi.
  • Djelotvorno je i protiv naslaga kamenca i za saniranje upaljenih desni.

Opis

Maksuz Med u saću kutija

Saće je prirodni proizvod nastao radom pčela, a sastoji se od prepoznatlivih šestougaonih, smolastih ćelija koje sadrže sirovi med. Upravo med u saću je najbogatiji nutritivno, jer je u sacu potpuno zaštićen i “zapečaćen”, te nije izložen zraku, pa samim tim ne gubi nista od svojih benefita.

Saće sa medom pomaže u borbi protiv infekcija i djeluje povolino na zdravlje srca. Ističe se u očuvanju i poboljšanju funkcija jetre. Za ovaj prirodni imunitetski i energetski buster judi su znali i prije 10.000 godina, stoga je oduvijek bilo dio ishrane.

Osobe koje stalno koriste med u saću u svojoj ishrani rijetko su sklone prehladama, rijetko imaju infekcije. Žvakanje saća jača imunitet disajnog trakta koji traje najmanje četiri godine. 

Žvakanjem voska sa medom u naš organizam unosimo biološki vrijedne materije koje se u njemu nalaze, na primjer vitamin A. Doprinosi se takođe i dezinfekciji usne duplje, smanjuje se pojava karijesa, čiste se zubi. Djelotvorno je i protiv naslaga kamenca i za saniranje upaljenih desni.

Saće u medu sadrži sve korisne sastojke koji su sadržani i u drugim pčelinjim proizvodima: medu, polenu i propolisu. Svojim sastojcima, ovaj proizvod blagotvorno djeluje na sluzokožu disajnih puteva, obzirom da su respiratorne infekcije često povezane sa poremećajima metabolizma i nedostatkom nekih hranljivih materija.

Odlično je sredstvo, kako za prevenciju, tako i za liječenje prehlade. Da bi se postigli optimalni efekti, preporučuje se žvakanje voska iz meda makar četiri sati dnevno. Sažvakanu masu ispljunuti. Po pravilu, za liječenje blažih infekcija, dovoljan je jedan dan žvakanja, ali da bi se spriječili recidivi, može se postupak ponoviti i sljedećeg dana.

Žvakanje saća je odlična preventiva upali sinusa, koja se najčešće javlja u jesen i u proljeće.

Sastav:
med livada u saću

Proizvođač:  Maksuz, Ilidža

Za ostale naše proizvode pregledajte detaljno našu web stranicu ili nas pozovite telefonom. Šaljemo poštom ili preuzmite direktno u Biljnoj apoteci Aromatica, u Sarajevu.

Dodatne informacije

Težina

250 g, 500 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Maksuz Med u saću kutija”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.