Tinktura od arnike – cvijeta /Arnica montana/ 50 ml – 5 komada

$52.50

Ova tinktura se tradicionalno koristi za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima, kao i za smanjenje otoka i modrica.

Opis

Biljne kapi od Arnike ili tinktura od arnike – Cvijeta /Arnica montana/ 50 ml

Tinktura od arnike – Prirodno olakšanje za bolne mišiće i zglobove!

Tinktura od arnike se dobija ekstrakcijom cvijetova arnike (Arnica montana) u alkoholu, glicerinu ili maslinovom ulju.  Arnika sadrži aktivne sastojke kao što su helenalin, flavonoidi i tanini, koji imaju analgetička, antiinflamatorna i antiseptička svojstva.

Ova tinktura se tradicionalno koristi za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima, kao i za smanjenje otoka i modrica.

Naši ekstrakti od arnike su dostupni u tri različite varijante, i to kao: alkoholna tinktura, glicerat (bezalkoholna tinktura), i kao macerat u maslinovom ulju, kako bi zadovoljili vaše različite potrebe.

 • Alkoholna tinktura je idealna za osobe koje preferiraju brzo upijanje i osjećaj svježine na koži.
 • Glicerat (bezalkoholna tinktura) nudi nježniju alternativu, pogodnu za osjetljivu kožu i djecu.
 • Macerat u maslinovom ulju pruža dubinsku hidrataciju uz blagotvorno djelovanje arnike.

Napomena: Minimalna narudžba je 3 komada.

Indikacije:

Tinktura od arnike se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma i olakšanje kod različitih stanja :

  1. Bolovi u mišićima i zglobovima: Arnika može pomoći u smanjenju bolova u mišićima i zglobovima, uključujući bolove uzrokovane prekomjernim fizičkim naporom ili sportskim aktivnostima.
  2. Otoci i modrice: Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, arnika može pomoći u smanjenju otoka i modrica na koži.
  3. Sportske povrede: Tinktura od arnike se često koristi za ublažavanje bolova i ubrzanje oporavka od sportskih povreda kao što su uganuća, istegnuća mišića ili ukočenost zglobova.
  4. Reumatoidni artritis: Arnika se ponekad koristi kao dodatna terapija za ublažavanje bolova i upala kod reumatoidnog artritisa, ali je važno koristiti je samo uz preporuku stručnjaka.
  5. Kontuzije i hematomi: Zahvaljujući svojim svojstvima poticanja cirkulacije i smanjenja otoka, arnika može pomoći u bržem zacjeljivanju kontuzija i hematoma.
Primjena: Tinktura od arnike se koristi za spoljašnju primjenu, nanoseći je direktno na kožu. Preporučuje se nekoliko kapi tinkture lagano utrljati na bolno područje. Može se koristiti nekoliko puta dnevno, prema potrebi.
Pakovanje: 50 ml
Sastojci:
 • Cvijet arnike (Arnica montana)
 • 96% medicinskog alkohola (za alkoholnu tinkturu)
 • Glicerin (za glicerinsku tinkturu)
 • Maslinovo ulje (za macerat)
Mjere opreza:
  1. Osjetljiva koža: Osobe sa osjetljivom kožom mogu biti podložne iritacijama ili alergijskim reakcijama na arniku. Preporučuje se izbegavanje upotrebe ili konsultacija sa ljekarom prije upotrebe.
  2. Otvorene rane i oštećenja kože: Tinktura od arnike ne smije se nanositi na otvorene rane ili oštećenu kožu, jer može izazvati iritaciju ili pogoršati stanje.
  3. Trudnoća i dojenje: Nema dovoljno pouzdanih informacija o sigurnosti korišćenja arnike tokom trudnoće i dojenja, pa se njena upotreba u ovim periodima ne preporučuje.
  4. Unutrašnja upotreba: Arnika je toksična biljka kada se unese u organizam, pa se nikada ne smije uzimati oralno, osim pod strogo kontrolisanim medicinskim nadzorom.
  5. Interakcije sa lekovima: Arnika može imati interakcije sa određenim lekovima, uključujući antikoagulanse (lijekove za razrijeđivanje krvi) i lijekove koji utiču na srčani ritam. Osobe koje koriste ove lijekove treba da se konsultuju sa ljekarom prije upotrebe arnike.
Za ostale naše proizvode pregledajte detaljno našu web stranicu ili nas pozovite telefonom. Šaljemo poštom ili preuzmite direktno u Biljnoj apoteci Aromatica u Sarajevu.
Za sve ostale vrste biljnih kapi pogledajte našu kategoriju Biljne Kapi!

Dodatne informacije

Težina 0.120 kg
Dimenzije 4.5 × 4.5 × 10.5 cm
Vrsta

Alkoholna tinktura, Glicerinska tinktura, Macerat sa maslinovim uljem

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura od arnike – cvijeta /Arnica montana/ 50 ml – 5 komada”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.