Tinktura od brekinje kore /Sorbus torminalis/ 50 ml

 6.72

 • Tinktura od kore brekinje je proizvod koji se pravi od sušene kore brekinje, biljke koja je poznata po svom bogatstvu hranjivim sastojcima i ljekovitim svojstvima.
 • Brekinja se tradicionalno koristi za regulaciju nivoa šećera u krvi, podršku imunološkom sistemu, smanjenje upala, ublažavanje simptoma gastrointestinalnih problema, kao i za zdravlje kože i sluzokože.

Opis

Biljne kapi od brekinje kore ili tinktura od brekinje kore /Sorbus torminalis/ 50 ml

Tinktura od kore brekinje je proizvod koji se pravi od sušene kore brekinje, biljke koja je poznata po svom bogatstvu hranjivim sastojcima i ljekovitim svojstvima. Brekinja je izuzetno bogata vitaminom C, sadrži vitamine A, E, K, B kompleks, kao i minerale poput gvožđa, kalcijuma, magnezijuma, cinka, selena i drugih.

Brekinja se tradicionalno koristi za podršku imunološkom sistemu, smanjenje upala, ublažavanje simptoma gastrointestinalnih problema, kao i za zdravlje kože i sluzokože.

Naši ekstrakti od kore brekinje su dostupni u tri različite varijante, i to kao: alkoholna tinktura, glicerat (bezalkoholna tinktura), i kao macerat u maslinovom ulju, kako bi zadovoljili vaše različite potrebe.

 • Alkoholna tinktura od kore brekinje se pravi maceracijom sušene kore u alkoholu, obično visokokvalitetnom etanolu ili rakiji. Ovaj proces omogućava da se aktivni sastojci biljke ekstrahuju u tečnost, stvarajući koncentrovan preparat koji se lako dozira. Alkoholna tinktura se često koristi kao dodatak ishrani radi podrške imunološkom sistemu, smanjenju upala i poboljšanju zdravlja kože.
 • Glicerinska tinktura od kore brekinje se pravi maceracijom suhe kore u glicerinu, bez upotrebe alkohola. Glicerin ekstrahuje aktivne sastojke biljke i daje proizvodu slatkast ukus. Ova varijanta tinkture je pogodna za osobe koje izbjegavaju alkohol ili imaju osetljivost na njega.
 • Macerat sa maslinovim uljem predstavlja nealkoholnu verziju tinkture, gde se suh
 • a kora brekinje macerira u maslinovom ulju. Ovaj proces omogućava da se hranljive materije biljke prenesu u ulje, pružajući tako blagotvorno dejstvo na kožu i unutrašnje organe. Macerat sa maslinovim uljem je odličan izbor za osobe koje preferiraju biljne ekstrakte bez alkohola.

Napomena: Minimalna narudžba je 1 komad.

Indikacije:
  1. Podrška imunološkom sistemu: Brekinja je bogata antioksidansima i vitaminom C, što može pomoći u jačanju imunološkog sistema i borbi protiv infekcija.
  2. Zdravlje kože: Tinktura se može primijeniti lokalno na kožu radi ublažavanja upala, opekotina, ekcema ili drugih kožnih problema.
  3. Zdravlje probavnog sistema: Brekinja se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma gastrointestinalnih problema poput gastritisa, čira na želucu, iritabilnog crijevnog sindroma (IBS) i drugih stanja.
  4. Antioksidativno dejstvo: Antioksidansi u brekinji mogu pomoći u zaštiti organizma od slobodnih radikala i oksidativnog stresa.
  5. Regulacija nivoa šećera u krvi: Iako dalja istraživanja su potrebna, neka istraživanja su pokazala da ekstrakti brekinje mogu pomoći u regulisanju nivoa glukoze u krvi, što može biti korisno za osobe sa dijabetesom.
  6. Zdravlje srca: Brekinja može imati blagotvoran uticaj na zdravlje srca, uključujući smanjenje nivoa holesterola i podršku zdravom krvotoku.
Primjena:
tinktura: Tri puta dnevno po 30 kapi nakapati u malo vode i tako popiti, ili po nalogu stručne osobe.
Glicerat – Tri puta dnevno po 50 kapi nakapati u malo vode i tako popiti, ili po nalogu stručne osobe.
Pakovanje: 50 ml
Sastojci:
 • Kora brekinje /Sorbus torminalis/
 • 96% medicinskog alkohola (za alkoholnu tinkturu)
 • Glicerin (za glicerinsku tinkturu)
 • Maslinovo ulje (za macerat)
Mjere opreza:
 1. Trudnoća i dojenje: Nema dovoljno pouzdanih podataka o bezbijednosti upotrebe brekinje tokom trudnoće i dojenja, pa se njena upotreba u ovim periodima ne preporučuje.
 2. Problemi sa jetrom: Osobe sa bolestima jetre trebalo bi da se posavetuju sa ljekarom pre upotrebe tinkture od kore brekinje, jer neki sastojci u biljci mogu uticati na funkciju jetre.
 3. Hipersenzitivnost: Osobe koje su alergične na biljke iz porodice Elaeagnaceae, u koju spada brekinja, trebalo bi da izbegavaju upotrebu tinkture od kore brekinje.
 4. Interakcije sa lekovima: Brekinja može interagovati sa određenim lijekovima, uključujući antikoagulanse, antihipertenzive i diuretike. Osobe koje uzimaju bilo koje lekove trebalo bi da se posavjetuju sa ljekarom prije upotrebe tinkture od brekinje.
 5. Gastrointestinalni poremećaji: Kod nekih osoba, tinktura od kore brekinje može izazvati gastrointestinalne smetnje poput mučnine, povraćanja ili dijareje.
Za ostale naše proizvode pregledajte detaljno našu web stranicu ili nas pozovite telefonom. Šaljemo poštom ili preuzmite direktno u Biljnoj apoteci Aromatica u Sarajevu.
Za sve ostale vrste biljnih kapi pogledajte našu kategoriju Biljne Kapi!

Dodatne informacije

Težina 0.120 kg
Dimenzije 4.5 × 4.5 × 10.5 cm
Vrsta

Alkoholna tinktura, Glicerinska tinktura, Macerat sa maslinovim uljem

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura od brekinje kore /Sorbus torminalis/ 50 ml”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.