Tinktura od ehinacee /Echinacea purpurea/ 50 ml – 5 komada

 42.00

 • Tinktura od ehinacee je napravljena pažljivim procesom ekstrakcije biljnih materijala u alkoholu, glicerinu ili maslinovom ulju, što omogućava da se sačuvaju aktivni sastojci biljke. Ovaj proizvod je organski certificiran od strane BeHaBiocerta, što garantuje visok kvalitet i čistoću
 • Tinktura od ehinacee je proizvod koji se tradicionalno koristi radi podrške imunološkom sistemu.

Opis

Biljne kapi od Ehinacee ili tinktura od ehinacee /Echinacea purpurea/ 50 ml – 5 komada

Tinktura od ehinacee je proizvod koji se tradicionalno koristi radi podrške imunološkom sistemu. Ehinacea, poznata i kao “američka suncokretova”, je biljka koja potiče iz Sjeverne Amerike i cijenjena je zbog svojih imunomodulatornih svojstava. Tinktura od ehinacee može biti korisna za jačanje imunološkog sistema, posebno u borbi protiv prehlade i gripa.

Tinktura od ehinacee je napravljena pažljivim procesom ekstrakcije biljnih materijala u alkoholu, glicerinu ili maslinovom ulju, što omogućava da se sačuvaju aktivni sastojci biljke. Ovaj proizvod je organski certificiran od strane BeHaBiocerta, što garantuje visok kvalitet i čistoću.

Naši ekstrakti od ehinacee su dostupni u tri različite varijante, i to kao: alkoholna tinktura, glicerat (bezalkoholna tinktura), i kao macerat u maslinovom ulju, kako bi zadovoljili vaše različite potrebe: Alkoholna tinktura se tradicionalno koristi kao najefikasniji način ekstrakcije aktivnih sastojaka biljke, dok glicerinska tinktura pruža opciju za one koji žele izbjeći alkohol. Macerat sa maslinovim uljem je odličan izbor za one koji preferiraju biljne proizvode bez alkohola ili glicerina.

Napomena: Minimalna narudžba je 5 komada.

Indikacije:
 • Prevencija prehlade i gripa: Redovna upotreba ehinacee može pomoći u jačanju imunološkog sistema i smanjenju rizika od respiratornih infekcija.
 • Liječenje prehlade i gripa: Ehinacea se često koristi kao prirodni lijek za ublažavanje simptoma prehlade i gripa, kao što su kašalj, kihanje i bolovi u mišićima.
 • Podrška imunološkom sistemu: Osobe koje su često pod stresom ili imaju oslabljen imunološki sistem mogu imati koristi od redovne upotrebe ehinacee radi jačanja imuniteta.
 • Infekcije gornjih disajnih puteva: Ehinacea može pomoći u ublažavanju simptoma infekcija gornjih disajnih puteva, kao što su sinusna infekcija ili upala grla.
 • Antibakterijsko i antivirusno dejstvo: Aktivni sastojci ehinacee mogu imati blago antibakterijsko i antivirusno dejstvo, što može biti korisno u borbi protiv infekcija.

Primjena:

 • Oralna upotreba: Najčešći način upotrebe je oralno, tj. uzimanje tinkture u tečnom obliku.
  Alkoholna i glicerinska tinktura od ehinacee mogu se oralno uzimati.
  Tinktura: Tri puta dnevno po 30 kapi nakapati u malo vode i tako popiti, ili po nalogu stručne osobe.
  Glicerat – Tri puta dnevno po 50 kapi nakapati u malo vode i tako popiti, ili po nalogu stručne osobe.
 • Direktna primjena: Možete kapati tinkturu direktno ispod jezika radi brže apsorpcije u organizmu. Držite tinkturu ispod jezika nekoliko sekundi prije gutanja.
 • Dodavanje u napitke: Tinkturu od ehinacee možete dodati u čaj, sok ili vodu radi lakše konzumacije i prijatnijeg ukusa.
 • Spoljna primena: Tinkturu možete koristiti i spolja, nanoseći je direktno na kožu u slučaju sitnih povreda ili iritacija. Međutim, prije upotrebe na koži, preporučuje se testiranje na manjoj površini radi provjere mogućih alergijskih reakcija.
Pakovanje: 50 ml
Sastojci:
 • Ehinacea /Echinacea purpurea/
 • 96% medicinskog alkohola (za alkoholnu tinkturu)
 • Glicerin (za glicerinsku tinkturu)
 • Maslinovo ulje (za macerat)
Mjere opreza:
 • Alergija: Osobe koje su alergične na biljke iz porodice Asteraceae (kao što su kamilica, ambrozija, i neke vrste korova) mogu biti alergične i na ehinaceu. Treba izbjegavati upotrebu ako postoji poznata alergija.
 • Autoimune bolesti: Ehinacea može stimulisati imunološki sistem, pa se ne preporučuje osobama koje boluju od autoimunih bolesti poput lupusa, reumatoidnog artritisa ili multipla skleroze, jer može pojačati imunološki odgovor organizma.
 • Transplantacija organa: Osobe koje su prošle transplantaciju organa ili drugih tkiva trebaju izbjegavati upotrebu ehinacee zbog mogućeg uticaja na imunološki sistem.
 • Trudnoća i dojenje: Sigurnost ehinacee tokom trudnoće i dojenja nije potpuno utvrđena, pa se preporučuje izbjegavanje ili konsultacija sa lekarom prije upotrebe.
 • Dugotrajna upotreba: Ne preporučuje se dugotrajna upotreba ehinacee, jer to može dovesti do smanjenja efikasnosti proizvoda ili neželjenih efekata.
 • Interakcije sa lekovima: Ehinacea može interagovati sa određenim lijekovima, uključujući imunosupresive, lijekove za srce i lijekove protiv bolova. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavetovati sa ljekarom prije upotrebe ehinacee.
Za ostale naše proizvode pregledajte detaljno našu web stranicu ili nas pozovite telefonom. Šaljemo poštom ili preuzmite direktno u Biljnoj apoteci Aromatica u Sarajevu.
Za sve ostale vrste biljnih kapi pogledajte našu kategoriju Biljne Kapi!

Dodatne informacije

Vrsta

Alkoholna tinktura, Glicerinska tinktura, Macerat sa maslinovim uljem

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura od ehinacee /Echinacea purpurea/ 50 ml – 5 komada”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.