Tinktura od cimeta – kore /Cinnamomum ceylonicum/ 50 ml- 5 komada

 42.00

 • Ova tinktura se dobiva maceracijom kore cimeta u alkoholu ili glicerinu, što omogućava da se aktivni sastojci biljke ekstrahiraju i koncentriraju, čime se pojačavaju njeni ljekoviti učinci.
 • Cimet (Cinnamomum ceylonicum) je poznat po svojim antiupalnim, antimikrobnim i antioksidativnim svojstvima. Tinktura od cimeta može biti korisna za poboljšanje probave, regulaciju razine šećera u krvi, smanjenje upala i jačanje imunološkog sistema.

Opis

Biljne kapi od cimeta – kore ili tinktura od cimeta – kore /Cinnamomum ceylonicum/ 50 ml- 5 komada

Tinktura od cimeta je posebna i dragocjena zbog svojih mnogobrojnih koristi po zdravlje. Ova tinktura se dobiva maceracijom kore cimeta u alkoholu ili glicerinu, što omogućava da se aktivni sastojci biljke ekstrahiraju i koncentriraju, čime se pojačavaju njeni ljekoviti učinci.

Cimet (Cinnamomum ceylonicum) je poznat po svojim antiupalnim, antimikrobnim i antioksidativnim svojstvima. Tinktura od cimeta može biti korisna za poboljšanje probave, regulaciju razine šećera u krvi, smanjenje upala i jačanje imunološkog sistema.

Uz to, cimet ima prirodno slatkast i topao okus, pa je tinktura od cimeta ne samo korisna već i ugodna za konzumaciju. Može se koristiti kao dodatak jelima ili pićima, poput čajeva ili smutija, ili se može konzumirati sama.

Naša tinktura od cimeta je prirodna, bez dodanih boja, aroma ili konzervansa. Osim toga, proizvodi se po visokim standardima kvalitete kako bismo osigurali da naši kupci dobiju najbolje što priroda može ponuditi.

Naši ekstrakti od kore cimeta su dostupni u tri različite varijante, i to kao: alkoholna tinktura, glicerat (bezalkoholna tinktura), i kao macerat u maslinovom ulju, kako bi zadovoljili vaše različite potrebe:

 • Alkoholna tinktura od cimeta: Ova tinktura se dobiva maceracijom kore cimeta u visokokvalitetnom alkoholu, što omogućava efikasno izvlačenje ljekovitih svojstava biljke. Alkoholna tinktura od cimeta ima snažan ekstrakt koji pruža brzu apsorpciju i maksimalnu korist.
 • Glicerinska tinktura od cimeta: Glicerinska tinktura se proizvodi maceriranjem kore cimeta u glicerinu, što rezultira blagom, slatkom tinkturom koja je pogodna za osobe koje žele izbjeći alkohol. Glicerinska tinktura od cimeta nudi nježniji pristup uživanju u ljekovitim svojstvima cimeta.
 • Macerat od cimeta u maslinovom ulju: Ovaj macerat se dobiva maceracijom kore cimeta u hladno prešanom maslinovom ulju. Maslinovo ulje djeluje kao nosač za ljekovite tvari iz kore cimeta, pružajući tako blage, ali dugotrajne koristi. Macerat od cimeta u maslinovom ulju je idealan za osobe koje preferiraju prirodne alternative bez alkohola ili glicerina.

Napomena: Minimalna narudžba je 5 komada.

Indikacije:
 1. Regulacija šećera u krvi: Cimet može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi tako što poboljšava osjetljivost na inzulin i smanjuje apsorpciju glukoze.
 2. Potpora probavi: Cimet može potaknuti probavu, smanjiti nadutost i podržati zdravu crijevnu floru.
 3. Antiupalno djelovanje: Aktivni spojevi u cimetu imaju antiupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala u tijelu.
 4. Antimikrobno djelovanje: Cimet može imati antimikrobno djelovanje protiv bakterija i gljivica, što ga čini korisnim za podršku imunološkom sistemu.
 5. Antioksidativna zaštita: Cimet je bogat antioksidansima koji mogu pomoći u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.
 6. Podrška oralnom zdravlju: Cimet može pomoći u borbi protiv bakterija u ustima, što može smanjiti rizik od infekcija i poboljšati opće oralno zdravlje.

Primjena:

 • tinktura: Tri puta dnevno po 30 kapi nakapati u malo vode i tako popiti, ili po nalogu stručne osobe.
 • Glicerat – Tri puta dnevno po 50 kapi nakapati u malo vode i tako popiti, ili po nalogu stručne osobe.
Pakovanje: 50 ml
Sastojci:
 • Cimet /Cinnamomum ceylonicum
 • 96% medicinskog alkohola (za alkoholnu tinkturu)
 • Glicerin (za glicerinsku tinkturu)
 • Maslinovo ulje (za macerat)
Mjere opreza:
 1. Alergija: Osobe koje su alergične na cimet ili biljke iz porodice ljiljana (Lauraceae) trebaju izbjegavati tinkturu od cimeta.
 2. Trudnoća i dojenje: Prekomjerna konzumacija cimeta može biti štetna za trudnice i dojilje. Preporučuje se konzultacija sa zdravstvenim stručnjakom prije uzimanja tinkture od cimeta.
 3. Problemi s jetrom: Osobe s bolestima jetre ili poremećajima jetrene funkcije trebaju izbjegavati prekomjernu konzumaciju cimeta, jer može negativno utjecati na jetru.
 4. Interakcije s lijekovima: Cimet može interagirati s određenim lijekovima, poput antikoagulanasa (lijekova za razrjeđivanje krvi) ili lijekova za dijabetes. Osobe koje uzimaju ove lijekove trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom prije uzimanja tinkture od cimeta.
 5. Gastrointestinalni problemi: Kod nekih osoba, konzumacija cimeta može izazvati iritaciju želuca ili pojačati simptome gastrointestinalnih problema poput gastritisa ili čira na želucu.
Za ostale naše proizvode pregledajte detaljno našu web stranicu ili nas pozovite telefonom. Šaljemo poštom ili preuzmite direktno u Biljnoj apoteci Aromatica u Sarajevu.
Za sve ostale vrste biljnih kapi pogledajte našu kategoriju Biljne Kapi!

Dodatne informacije

Vrsta

Alkoholna tinktura, Glicerinska tinktura, Macerat sa maslinovim uljem

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tinktura od cimeta – kore /Cinnamomum ceylonicum/ 50 ml- 5 komada”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.